Meil käisid vahepeal paar veini ära Eesti meistrikatel: kaheksa medalit tuli ka koju!
Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon korraldas seekordse Veinimessi eel kõikide viinamarjaveinide maaletoojate ja -tootjate osavõtul konkursi “Aasta Vein 2024”. Konkursile saadeti 547 veini 41 erinevalt ettevõttelt. Veinid jagati gruppidesse stiilide, värvuste, piirkonna või viinamarjasordi või nende segude järgi.
WiBe OÜ ja SIP Tallinn koostöös panime teele 11 veini, millest 8 tõid koju nii kulda, hõbedat kui pronksi. Kõik need kaheksa rivistame mai alguses üles, et ära proovida, milline on Eesti sommeljeede maitse A.D. 2024.
🇫🇷 Champagne Gallimard Cuvée de Reserve Brut Blanc de Noirs - 100% Pinot Noir, 20% reservvein. 10% veinist on 6 erineva aastakäigu segu (Solera).
🇪🇸 Mas Xarot Gran Reserva Cava Brut 2019 BIO - Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Pinot Noir. 36+ kuud laagerdust settel. Jääksuhkur: 8.5 gr/L. Hape: 5.8 gr/L.
🇫🇷 Albert Doulet Crémant de Limoux Blanc Brut Grande Reserve - Chardonnay 50%, Chenin 30%, Pinot 20%. Pikk (3-4 nädalatI) alkohoolne kääritamine 15° juures termoreguleeritud roostevabas mahutis. Settel 18kuud. Väike perefirma, esivanemad on pärit Champagne´st.
🇦🇹 Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff Weinviertel DAC 2022 BIO - 100% Grüner Veltliner kvartspinnaselt (tekstuur, küps ja elav happesus veinis), Braitenpuechtorff külast. Enne pressimist 12h kestadel, fermentatsioon roostevabas. Jääksuhkur: 1,7 g/L. Hape: 6,6 g/L.
🇵🇹 Soalheiro Alvarinho Clássico DOC Vinho Verde 2023 - 100% Alvarinho, Monção & Melgaço regioonist. Käsitsikorje, arendus roostevabas. Hape: 6,2 g/L, pH 3.26.
🇦🇹 Weninger Rózsa Petsovits BIO - Gneiss-pinnaselt SYRAH Ungarist + savipinnaselt ZWEIGELT ja lubjakivilt PINOT NOIR Austriast. Spontaanne fermentatsioon, 6 kuud settel, naturaalne malolaktiline kääritus, filtreerimata. SO2 lisatud: 10g/L (kokku 15g/L). Organic, Respekt-biodynamic.
🇪🇸 Peñafiel Miros de Ribera Crianza 2018 - 100% Tinta Fina (Tempranillo) Castrillo de Duero single vineyard (920m kõrgusel). Käsitsikorje, kääritus 12 päeva 26ºC juures. Prantsuse tammevaadis 18 kuud.
🇮🇹 Pliniana Re Noire Primitivo di Manduria DOP 2022 - Enne käärituse alustamist leotatakse 12-14°C juures iseloomulike aroomide eraldamiseks. Kääritus 15 päeva jooksul kontrollitud temperatuuril 25-27°C, igapäevane remontage ja délestage. Malolaktiline kääritus, ja 12 kuud Prantsuse tammevaatides iganädalase batonnaažiga.
🏅 🏅 🏅 🏅 🏅
Ka siis kui sind medalid ei huvita, on 03.05 korraga laual 3 mulli, 2 valget, 2 punast, 1 rose ja kokku 5 erinevast riigist ja sinu reede õhtu saab väga maitsva stardi!
Aasta Vein 2024 medalistide degustatsiooni koordineerib sommeljee Urmas Linnamägi
Koha broneerimiseks maitsvale õhtule klikka all "LISA OSTUKORVI" 👇 .
Juhendid broneerimiseks:
👉 Broneerimine kohese tasumisega
👉 Broneerimine kinkekaardiga
Algus: kl 19:00
Toimumiskoht: SIP Tallinn
Palume võimalusel saabuda ca 10 minutit varem ja varuda aega orienteeruvalt 1,5h.
Pakume võimalust vormistada soetatud koolitus efektse kinkekaardina:
Paberkaardi asemel saame pakkuda PDF-kujul digitaalset kinkekaarti e-postiga. Saadetava PDF-kinkekaardi näidis on siin.
Kinkekaardi vormistamiseks saada tellimuskinnitus meile edasi aadressil tallinn@sip.ee koos infoga, kas soovite paberil kinkekaarti tigupostiga või PDF-versioonis e-postiga, et see ise välja printida või siis edasi saata. Kui valikuks on paberkaart, siis lisa palun ka aadress, kuhu see saata.
Juhised broneerimiseks:
👉 Broneerimine kohese tasumisega
👉 Broneerimine kinkekaardiga
SIPis näeme!